Ріжки та ніжкиРіжки та ніжки - ми постачаемо найсвіжіше м'ясо для вас із села.
Доставка
x

- На час карантину змінилися умови доставки -

Мінімальне замовлення 1000 гривень

Доставка по м.Києву, крім Деснянського р-ну.

Прийом замовлень з 11-00 до 17-00. Суботу з 11-00 до 14-00.

- ОПЛАТА ДОСТАВКИ -

Оплата доставки на час карантину 100 грн.

- ФОРМА ОПЛАТИ -

Оплата готівкою кур'єру або перерахування передоплати на карту.

На українському ринку м'яса очікується поступове підвищення цін

Експерти дають невтішні прогнози для всіх українців щодо цін на м'ясо і субпродукти в 2017 році. Прогнозується поступове подорожчання основних видів м'яса.

Чому зростають ціни

Свою думку з цього приводу висловив глава асоціації постачальників А. Дорошенко. Він розповів, що ціна всіх видів м'яса буде продовжувати рости, але це зростання буде поступовим. Найбільше пощастить любителям курятини, тому що виробники цього м'яса знаходяться в більш виграшному положенні в порівнянні з іншими. По-перше, вони отримують дотації від держави. Якщо проаналізувати розміри фінансування виробників м'яса на поточний рік, то із запланованих 4 млрд. грн. на виробників курятини припадає 75% цієї суми, тобто 3 млрд. грн. По-друге, при виробництві м'яса птиці не потрібні пасовища, тому їм не потрібно платити за їх оренду, а також сплачувати земельний податок. Про те, що виробництво птиці знаходиться в кращих умовах, свідчить ще й той факт, що коли за ціною 1 кг яловичини і свинини Україна майже наздогнала країни ЄС, то курятина все ще на 30% дешевше, на внутрішньому ринку.

Але, на думку О. Дорошенко, прийдешне подорожчання не буде різким, тому що ціна вже досягла свого піку і знаходиться на максимальній позначці, на якій українці ще можуть купувати м'ясо. Він зазначає, що на новорічні та великодні свята не було традиційного святкового подорожчання, тому що люди не мали можливості платити більше, не було і звичайного різкого зростання продажів. Те ж саме було і на травневі свята, судячи за рівнем цін і обсягами продажів, більшість українців вважало за краще відмовитися від традиційних шашликів. У людей просто не вистачає грошей на дорогі сорти свинини і яловичини, з яких готують шашлики. Ці травневі свята пройшли під девізом курятини і як пожартував експерт, частина людей взагалі перейшла на картопляний шашлик. А для самих продавців свято стали приводом не підвищить ціни, а тільки поговорити про це.

Отже, за словами експерта, яловичина вже досягла на ринку пікового значення і її подальше подорожчання найближчим часом складе приблизно 1-1,5 грн. У свинини є більший запас зростання, також не можна забувати про фактор африканської чуми свиней, який сильно б'є по цінах. Тому ціна виросте на 2-3 грн., та буде постійно скакати на 3-5 грн., В залежності від кількості забитого поголів'я.

Якщо взяти дані за попередні періоди. То в квітні 2017 року вартість яловичини виросла на 2,4 грн., А протягом 2016 року вона додала в ціні майже 20%. Свинина дорожчала в квітні інтенсивніше, на 5,6 грн., та менше в минулому році, підвищення на 12%. Показники по м'ясу птиці становлять подорожчання на 1,2 грн. в квітні, і на 12% в 2016 р.

Глава економічної громадської організації О. Пендзин розповів, що за їхніми даними вартість мінімального продовольчого кошика збільшилася на 130 грн., Що дорівнює 10,5% і багато в чому це подорожчання викликане зростанням цін на м'ясо. При цьому більше половини своїх доходів українці витрачають на продукти харчування і все одно за даними статистики, м'яса ми вживаємо в півтора рази менше, ніж в країнах ЄС. Так на кожного європейця припадає по 80 кг м'яса на рік, тоді як українці можуть собі дозволити близько 50 кг м'яса на рік.

Найбільш складна ситуація зараз на ринку яловичини, поголів'я якої в країні постійно зменшується і дуже скоро на ринку може виникнути дефіцит. Ситуація поки залишається прогнозованою, але все ж зниження пропозиції призведе до зростання цін на 5-7%. О. Пендзин в цілому згоден з думкою попереднього експерта, що через досягнення цінами максимального рівня їх подальше зростання буде поступовим.

Свинина дорожчатиме

В асоціації виробників свинини також відзначають вплив фактора африканської чуми на ринок, але не вважають його основним. За їхніми даними зростання цін виникло через збігів відразу двох факторів. По-перше, з кінця 2016 р. намітилося невелике, але стабільне зростання попиту на свинину на внутрішньому ринку. По-друге, з 2014-2016 рр. на ринок потрапляє все менше свинини, що пов'язано з неправильним реагуванням держави і виробників на кризу галузі в 2014-2015 рр.

Також до подорожчання призводить збільшення обсягів експорту, що провокує підвищення вартості добірної свинини, в деяких регіонах до 120 грн. Окремо відзначають подорожчання живця, поросят продають вже по 40 грн. за кг, при чому багато з них так і не досягли належної кондиції по вазі. Але виробники згодні і на такий товар, заради того щоб задовольнити експортні запити. Так за даними фіскальної служби на початку 2017 року експорт зріс в 2,2 рази в порівнянні зі звітністю 2016 р. Але ці дані виглядають куди гірше в цифрах, приріст склав всього 2,4 тис. тонн, а прогнозований річний обсяг експорту складе приблизно 15 тис. тонн. Тому Україну не можна вважати серйозним експортером, притому, що щорічно виготовляється близько 700 тонн м'яса.

Очікувалося, що відтік вітчизняної продукції на іноземні ринки спровокує більш різке подорожчання за рахунок збільшення обсягів імпорту. Але цього не сталося, навпаки, з січня по квітень в країну ввезли в двоє менше свинини, ніж в минулому році за ті ж місяці. Це можна пояснити тим, що вартість м'ясо в країнах імпортерах висока і знаходиться на рівні з нашої свининою. А покупці не поспішають шикуватися в чергу за дорогим товаром.

Також на руку свинарям зіграло недавнє збільшення квот на експорт курятини. М'ясо птиці для українців це більш доступний альтернативний продукт і його надлишок на ринку неминуче змушує продавців свинини і яловичини знижувати ціни для збереження конкурентної привабливості свого товару. Тепер же курятини на вітчизняних прилавках стане менше, а значить і альтернативи у покупців.

Також виробники не радять очікувати зниження цін в червні-липні. Так, зараз на ринку ціни дещо завищені, тому що багато посередників намагаються реалізувати з вигодою для себе продукцію, закуплену за завищеними цінами перед святами. Але як тільки ця тенденція пройде, то на ринку якраз почнеться сезонний дефіцит м'яса через початок літа. У спекотну пору року свині повільніше набирають вагу, тому кількість готової продукції знизиться, а значить, не буде причин для падіння рівня цін. Так що свинина буде хоч і повільно, але впевнено дорожчати і далі.

Публікація підготовлена ​​за матеріалами сайту Zik.ua

1 5 5
На українському ринку м'яса очікується поступове підвищення цін
На українському ринку м'яса очікується поступове підвищення цін400600
Ріжки та ніжкиг. Киев, ул. Киквидзе, 15+38 (063) 787 78 87
Ріжки та ніжки150250
2017-06-29https://rizhky-ta-nizhky.com.ua/uk/blog/novyny/na-ukrayinskomu-rynku-myasa-ochikuyetsya-postupove-pidvyshchennya-cin
Оценка: 
Середнє: 5 (1 голос)

Instagram

Приєднуйтесь до@rizhki.ta.nizhki до instagram, стежте за новинами і надходженням нового товару.

chaussures de foot chaussures de foot chaussures de foot chaussures de foot chaussures de foot philippe model outlet philippe model outlet philippe model outlet philippe model outlet philippe model outlet philippe model outlet woolrich outlet woolrich outlet peuterey outlet golden goose outlet golden goose outlet golden goose outlet golden goose outlet golden goose outlet max maillot max maillot max maillot max maillot max maillot hogan outlet online hogan outlet online hogan outlet online hogan outlet online hogan outlet online